Bibliotek & drinkar

Jag befinner mig på NSW State Library, i Mitchell Wing. Det är en kort promenad från Hyde Park, förbi The Mint och Sydney Hospital. Igår gick jag från vandrarhemmet och hit (och tillbaka), men idag regnar det och det är så fruktansvärt kvalmigt ("muggy") att jag gav upp och betalade drygt 35 kronor för en returbiljett.

Mitchell Wing, NSW State Library
Så jag flyttade från Kings Cross till Redfern (nära Surry Hills) i torsdags förmiddag, en flytt som var skrattretande svettig och väldigt tung (jag har fortfarande träningsvärk i axlar och armar). Jag fick - självklart - rummet allra längst upp (har inte räknat trappstegen än) och var tvungen att gå två omgångar med all packning då trapporna är väldigt smala.

Balkongen på nya vandrarhemmet
Rummet är väldigt litet med två enkelsängar och en våningssäng. När jag flyttade in i torsdags fick jag överslafen och hade ingenstans att ställa min väska, så jag ställde den på golvet vid fotänden av sängen, vilket blockerade vägen för personen som sov i säng nummer tre. Sedan upptäckte jag att av alla sängar var min den enda som inte hade ett eluttag. När jag utforskade rummet insåg jag att säng nummer ett (vid dörren) hade hela fyra eluttag.

Hyde Park
När jag checkade in i torsdags hörde jag en fransk tjej säga att hon skulle checka ut över helgen. Gissa vilken säng hon sov i?
Nummer ett i mitt rum!
Så jag började redan planera och mycket riktigt, hon flyttade ut igår. När dörren stängts bakom henne flyttade jag alla mina saker och tog hennes säng. 
Lycka! Så nu slipper jag vakna under natten, rädd att jag ska ramla ner på golvet, och jag har en hel massa eluttag. Hon kommer tillbaka till rummet i morgon kväll, men tyvärr, sängen är upptagen!

Hela fyra kannor med cocktails på tre personer blev det igår
Igår var Alla Hjärtans Dag. Röda rosor överallt.
Jag satt på bibblan ett par timmar, sökte jobb, messade med några vänner, åt lite mat på vandrarhemmet och tog sedan tåget till norra Sydney där jag mötte upp med australiensiska E och hennes vänner. Det blev god mat, en hel del drinkar och massa prat och skratt. En väldigt lyckad Valentine's Day!

Kycklingpizza med svamp och getost
Huvudet var lite tungt när jag vaknade idag, men jag var uppe klockan 8, tvättade, åt frukost, gjorde mig i ordning och begav mig sedan hit, till bibblan. Här blir jag nog sittande ett par timmar. 

Trevlig helg!







Kommentarer

Populära inlägg