Australien, del 4

De sista dagarna i Australien blev det än mer vandrande. Måndagen åt jag en god frukost på ett mysigt café som låg bredvid hotellet. Trevlig personal, god latte och surdegsbröd med mashed avo to die for. Yum yum.
Jag tog sedan färjan till Rose Bay och gav mig iväg på vandringen som skulle ta mig utmed kusten till Watsons Bay.
Hur detta gick?
Jag gick vilse.

Utsikt över Sydney CBD från Rose Bay

Fråga mig inte hur jag lyckades gå vilse när jag hade både GPS (i mobilen) samt en väldigt detaljerad vandringsplan från Internet.
Men, vilse gick jag alltså ändå.

Shark Beach

Det hela började bra med fina vyer över Sydney Harbour. Vädret var vackert med sol och blå himmel. Jag glömde att ta med vatten, men tänkte att jag kunde sätta mig ner och ta en kall dryck på något café utmed vägen.
För det första så tänkte jag inte på att "hm, turistsäsongen är över", vilket ledde till att majoriteten av caféerna vid stränder och parker var stängda (endast öppna ett par timmar lördagar och söndagar).

Watsons Bay

För det andra så, ja, gick jag ju då vilse och hamnade i galet dyra och fina bostadsområden istället för fina stränder och parker (där det kan finnas caféer).
Istället för caféer hoppade jag undan från fyra meter höga staket med vakthundar på andra sidan som skällde ilsket tills jag valde att gå över på andra sidan vägen.
Där fanns fler hundar, så jag fick helt enkelt dras med konstant skällande och morrande tills jag vek av på en annan gata.

Coogee Beach

GPS:en betedde sig konstigt och när jag gått fem minuter åt ena hållet uppdaterades den och visade att nej, men lilla vännen, nu går du åt helt fel håll. Bara att vända och gå tillbaka. De enda levande varelser jag stötte på, förutom hundarna, var insekter, hantverkare och andra turister som var minst lika vilsna som jag.

På väg mot Bondi Beach

Jag hittade rätt till slut, lyckades få tag i lite vatten i en dricksfontän och fortsatte sedan mot Watsons Bay. När jag väl kom dit var jag hungrig, törstig och ville inget annat än hoppa på färjan tillbaka till Circular Quay. Jag fick en hel del fina foton, men jag tvivlar på att jag går den rundan en andra gång.
Once was enough.


Tisdag blev det den underbara promenaden mellan Coogee Beach och välkända Bondi Beach. Jag åt en god frukost på ett av mina favoritställen i Darlinghurst (typ Kings Cross); Bills. Där blev det krämig, underbar äggröra, avo, surdegstoast och Earl Gray. 
Tog tåget till Bondi Junction, sedan buss till Coogee Beach där jag började vandringen mot Bondi Beach.
Det blåste rätt friskt och vindarna var inte supervarma, men solen var framme och himlen blå. Jag fotade, satte mig vid några av klipporna och tittade/lyssnade på vågorna och njöt verkligen av att vara i Sydney. Det kändes lite bitterljuvt då det var sista heldagen i Australien. 

Kyrkogård vid havet

Den här dagen hade jag med mig vattenflaska och snacks, så när jag kom till Bondi satte jag mig på gräset, tittade ut över havet och fyllde på med vätska och energi.
Timmarna flög förbi den dagen. Tog tåget till Chatswood senare på kvällen och mötte upp med E, E och K för sushi och sedan efterrätt på spanskt café med god varm choklad.

Bondi Beach

Resan till Australien i april-maj var magisk.
Så många gånger blev jag rörd, tacksam och glad för alla underbara människor jag har i mitt liv. Alla resor man har gjort, arbeten och studier och så dessa fantastiska människor som man har lärt känna, som fortfarande finns i ens liv.
Det var en resa full av skratt, roliga och mysiga stunder, gamla som nya minnen.
Jag är så otroligt lyckligt lottad.

All kärlek




Kommentarer

Populära inlägg