Stormen Simone

Höststormen, som döptes till Simone, passerade regionen i måndags kväll. Jag kom hem lite tidigare från jobbet efter att ha handlat mat. Strax efter kl 17 började det blåsa och sedan eskalerade det.
Klockan 19 knakade det i väggarna, regnet piskade mot fönstren och när jag tittade ut svajade träden häftigt.

I Halmstad slog Simone till ordentligt med vindar upp till 40 m/s. En tom lastbil lyfte på grund av de starka vindarna och det blev skador på byggnader och skog.
När jag körde till jobbet i tisdags blåste det fortfarande och på vägen syntes spår av träd som fallit.

Jag är väldigt nöjd med mina jack-o-lanterns!
Här hemma klarade sig både hus och växthus. Flera av de stora träden i trädgården har sågats ner genom åren på grund av rädsla för att de ska orsaka skada. Ännu en fördel med att inte ha några träd är att man slipper räfsa löv.

Idag är det Halloween och gränsen mellan de levandes värld och de dödas suddas ut.
Sägs det.
Högtiden har gamla anor. Förr i tiden tände man stora eldar (som vi gör vid påsk) och förde oväsen för att skrämma bort onda andar.
Nu för tiden handlar det mest om att klä ut sig, festa, äta godis och lite utsmyckning.

Jag har bjudit in familjen, moster med sambo och mormor på Halloween-middag i morgon kväll. Pumporna gjorde jag igår, samt sötpotatispaj och pumpapaj. Idag har jag lagat mat så gott som hela dagen och fått hjälp av syster att dekorera bordet. Det blir riktigt läckert! 
Ute - i mörkret och regnet - lyser de två pumporna (jack-o-lanterns) och inomhus klättrar spindlar (plast) på spindelväv.
Bilder kommer i morgon.

Glad Halloween!


Kommentarer

Populära inlägg