Snö!

Tittar man ut genom fönstret kan man knappt tro att det är sant; snö överallt.
När jag körde till Borås i fredags började det snöa så smått och det kändes rätt, på något sätt - det ska vara kallt och gärna lite snö på första advent.


Jag slutade tidigt idag då jag måste jobba ett par timmar på lördag. Då det har snöat hela dagen var jag rätt glad att åka hem när det fortfarande var ljust ute, särskilt som det saknas snöpinnar när jag svänger av från "stora vägen."


Just nu sitter jag och tittar på "Revenge," jag ligger fyra veckor efter och försöker komma ikapp. Jag är inte så lite distraherad då det händer en hel del och om det jag skriver låter konstigt, är det för att blicken flackar mellan datorn och TV:n.


Min syster flyttade till en ny lägenhet förra helgen. Den är otroligt fin; högt i tak, stora fönster, enorma rum. Jag är riktigt avundsjuk, men jag hade aldrig haft råd att betala den typen av hyra när jag jobbar halvtid.
Nästan hela familjen + en av systers jobbarkompisar hjälpte till att bära kartonger och möbler. På kvällen tog vi det lugnt hos bror och hans sambo med glögg och pepparkakor.


Nu i helgen var jag alltså i Borås, hos vännen M. Fredag köpte vi hem pizza och smågodis och tittade på TV. Det slutade med att vi satt och pratade hela kvällen och då vi har känt varandra så gott som hela livet finns det en del att prata om.


I lördags åkte vi till Liseberg och jag var som ett barn i världens största godisaffär; ögonen riktigt tindrade på mig, jag fotade allt och vad jag än såg kommenterade jag det med "åh, vad fint," "herregud, kolla lamporna," etc. Jag åt varm lappkaka med smör, drack chokladmjölk, köpte fudge och presenter till de julklappsspel vi spelar varje jul.


Söndagen spenderades i systers nya lägenhet där jag läste Kathy Reichs tredje bok och myste med katterna. Senare på eftermiddagen kom föräldrarna och vi vandrade runt en stund bland julbelysning och personer som liknade eskimåer på grund av alla kläder.

Klockan är strax halv sex på kvällen och det snöar fortfarande. Undrar hur vägarna ser ut imorgon.






Kommentarer

Populära inlägg